2015. 09. 29., kedd, 11:12

Így kapcsold ki a videók automatikus lejátszását a Fészbúkon!

A facebook volt olyan kedves és újabb dolgot egyszerűsített le nekünk, mégpedig a közösségi oldalon található videók lejátszását. Ugyanis a napokban apró országunkba is elérkezett azon újítás, hogy a facebookon található videók automatikusan elindulnak, amint az ártatlan felhasználó elér hozzájuk. Ugye milyen jó, hogy minden magától elindul nekünk? NEM!

 

Ha Te is azoknak a csoportjába tartozol akiknek cseszi az agyát a folyamatosan pörgő videók áradata a közösségi oldalon, ráadásul még lassítja is az amúgy sem túl bika munkahelyi számítógépedet, akkor inkább ne próbáld meg helyrehozni a dolgokat az orosz módszerrel, és ne kezdj a gépház rugdalásába, inkább görgess lejjebb, ahol nem egy videó fog automatikusan elindulni, hanem megmutatom a megoldást erre a bosszantó problémára!

Az Instagrammot vagy Vine-t használók már megszokhatták, hogy a videók maguktól elindulnak, igaz hang nélkül ahogy a Facebookon is most már. Ez mind rendben is van, azonban Instára és Vine-ra is azért járunk, hogy képeket és videókat nézegessünk, ráadásul azok a videók max 12-20 másodperc hosszúak, így az ember nem zavartatja magát ha némelyikükbe bele kell kukkantania. Ráadásul csak azokat a videókat látod, amelyeket azok tesznek ki, akiket követsz, így kevésbé akadhatsz olyan tartalomba, ami totál hidegen hagy. Ugyan ez a helyzet a Youtube-al is. A videók automatikusan lejátszódnak, ha betölti őket az oldal, de hát oda alapból azért járunk, hogy videókat nézegessünk nemde? És hogy mindez miért zavaró a Facebooknál? Azért kérem szépen, mert nem elég, hogy a több száz ismerős felvételei indulnak el automatikusan (ami még nem is lenne annyira gáz ha csak pár száz ismerősöm lenne) de amikor már azt is automatikusan kidobja a kezdőlapra amelyeket kedves ismerőseink belikeoltak, már én is az ablak felé hajítom laptopomat. És akkor a reklámokról nem is beszéltünk. És a híroldalak videóiról. Vagy a zenészek koncertfelvételeiről. Uhh.

Egy szó mint száz, ha téged is dühít az új rendszer, óvd az ablakod, spórold meg magadnak az új gép vásárlásának árát és inkább ne hajítsd ki az udvarra szegénykét, mert nem az ő hibája… Inkább hajtsd végre eszközeiden a következő lépéseket (igen minden eszközön külön-külön végre kell hajtani őket):

 

 1. Jobb felső sarok, lefelé mutató nyilacska (ahol kijelentkezni is lehet) és BEÁLLÍTÁSOK.

     

2. Ha ez megvan, baloldalon keressük meg a Videók menüpontot KATT.

 

   

3. A Videók automatikus lejátszásánál válasszuk az Alapértelmezett helyett a KIKAPCSOLVA funkciót.

     

4. Örüljünk együtt! :)

Na most, hogy ezzel megvolnánk, csak akkor mozdulnak meg a kutyák és cicák az ablakokban amikor mi akarjuk, nem pedig akkor amikor elérünk hozzájuk. Íme, ilyen egyszerűen uralhatjuk ismét saját üzenőfalunkat!

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: