2024. 02. 19., Hétfő, 09:31

Bozótvágóval támadt rendőrökre a somogyi férfi - VIDEÓ

Megöléssel és Molotov-koktéllal fenyegette őket, végül a TEK-eseket kellett értesíteni.

2024. február 14-én a hivatalos személyek 6 órakor jelentek meg a korábbi bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy Somogy vármegyei településen lévő tartózkodási helyén és közölték vele, hogy kutatást fognak végrehajtani. 

Az ingatlanban a férfi rátámadt a rendőrökre, könnyfakasztó sprayvel feléjük fújt, és a bejárati ajtóban magához vett egy 60 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést. Az elkövető a machetét a feje fölé emelte és a rendőrök irányába indult, miközben megölésükkel fenyegetőzve, kiabálva azt követelte, hogy a hivatalos személyek távozzanak az udvarból

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót és vesse alá magát az intézkedésnek. Mivel az elkövető ezt követően sem hagyott fel a támadó magatartással, a rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le. 

Ezt követően a férfi visszament a házba, majd rövid idő elteltével onnan kiabálva kijött és azzal fenyegette meg a rendőröket, hogy Molotov-koktélt készít és fel fogja őket robbantani, majd az ingatlan mögött elrejtőzött

A felfegyverkezve elkövetett fenyegetés miatt az ügyészség értesítette a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét, végül az elkövető ellenállás nélkül megadta magát.

 

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a Kaposvári Járásbíróság ma dönt. A gyanúsított nem ismerte be a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: