2023. 10. 03., Kedd, 11:14

Ez azért elég menő - LEGO-ból épített CDJ-t és keverőt a magyar designer - VIDEÓ

A Drop The Cheese e-zenei formáció ex-tagja, Borján Tamás egészen elképesztő kreativitásról tett tanúbizonyságot LEGO projektjeivel: egy komplett CDJ 2000 Nexus lejátszót és egy DJM-900 keverőpultot rakott össze játékkockákból.

A CDJ nem csak kinézetében, funkcionalitásában is követi az eredeti lejátszót:  betehető-kivehető egy pendrive, állítgatható a tempo fader és néhány potméter tekergethető. És ez még nem minden! Behelyezhető egy CD lemez, amit az eject gomb lenyomásával ki is tudunk engedni. Tamás kétféle LED panelt tervezett hozzá, hogy több működési módot is meg tudjon jeleníteni.

A DJM 900 egyelőre még csak digitális concept, vagyis valódi kockákból még nem építette meg. De a terv szerint a hangerőszabályzó tolópotikkal a LED visszajelzőket tudja majd megjeleníteni és eltüntetni, és ugyanez a master hangerőnél. Emellett az effektválasztó potival lehet majd váltani négy effekt között, amik a LED kijelzőn változnak.

Tamás művére – ami egyelőre csak a Pioneer CDJ – itt lehet szavazni az Ideas platformon. Amelyik építmény eléri a 10 ezer szavazatot, azt a Lego munkatársai megvizsgálják, és eldöntik, hogy érdemes-e egy tényleges szettként kiadni. A CDJ jelenleg 5500 körüli szavazatszámnál tart.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: