2023. 05. 10., Szerda, 10:10

Bekábítózva, részegen robbant be egy ház ajtaján kocsijával - VIDEÓ

A 38 éves zalaegerszegi férfi tavaly május 17-ére virradó éjszaka leittasodva, és kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, majd hajtott be egy ház ajtaján személygépkocsijával.

A férfi 2022 áprilisában Amszterdamban vásárolt marihuánát, melyből több alkalommal is fogyasztott cigaretta formájában. Így történt ez 2022. május 16-án is, amikor a férfi az esti órákban hölgy ismerősével szórakozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen, ahol a marihuána fogyasztáson túl erősen le is ittasodott

A szórakozóhelyen egészen zárásig tartózkodtak, majd éjjel egy óra körüli időpontban a férfi - állapota ellenére – a volán mögé ült, utasként pedig nő ismerősét szállította. A férfi a kocsival útközben egy kanyarodás során letért az úttestről, és

nekiütközött egy tűzcsapnak, melyet kidöntött, az ütközést követően azonban tovább vezette a személygépkocsit

Amikor egy kereszteződéshez érve balra akart kanyarodni, azonban egyenesen haladt tovább, felhajtott a járdára, majd egy ház ajtaján keresztül berongyolt az épületbe.

A férfi és utasa a balesetet követően a kocsiból kiszálltak, majd gyalogosan távoztak a helyszínről.

Vele szemben az ügyészség a vádiratban kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt pénzbüntetés kiszabását, és járművezetéstől eltiltást indítványozott. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: