2023. 01. 17., Kedd, 13:16

Drónos házhoz szállítást tesztel itthon a Rossmann - VIDEÓ

Budapesten már meg is volt az első próbarepülés, mely során azt vizsgálták, milyen gyorsan képesek a drónok segítségével a rendelések teljesítésére.

Persze ne arra tessék gondolni, hogy a drónok majd a magyar városok házai között fognak repkedni - bár ki tudja - elsősorban az olyan helyeken vetnék be őket, ahol viszonylag nagy távolságot tudnak könnyebben letudni - mint más kiszállítási lehetőségek - a változatos földrajzi terepviszonyok miatt. A drónos szállítás első alkalommal a DODO és a Rossmann közös projektjében jött létre, egy légvonalban 15 kilométeres úton, többek között a Duna felett is, hiszen a XI. kerületből a III. kerület kertvárosába ment a jármű.

Az első tesztrepülés során csomagot még nem kézbesítettek, egyelőre csak a munkafázisokhoz szükséges időket mérték. Az út egyébként 14 perc volt, az átlagos repülési magasság 20 és 50 méter között volt, a sebesség pedig 50 km/óra.

Úgy látjuk, a drónos csomagküldés lesz a következő komolyabb lépcsőfok a házhozszállítási megoldások evolúciójában - mondta Sáfár Károly a DODO magyarországi képviselője.

A pilóta nélküli légi járművek használatát, illetve az ilyen eszközökkel megvalósuló csomagszállítást magyarországi és uniós szinten egyaránt szigorú előírások szabályozzák.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: