2022. 09. 07., Szerda, 10:41

Jó néha ilyet is látni - Bemutatta a Katasztrófavédelem, hogy viselkedjünk ha szirénázó jármű közelít - VIDEÓ

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság posztolt Facebook oldalára egy rövid videót arról, amint a megkülönböztető jelzést használó autó elől miként nyílt meg az út az M7-esen.

Sajnos mindmáig okoz kisebb-nagyobb fennakadásokat a mentősök/rendőrök/tűzoltók életében az, ha nagyobb forgalomban kell eljutniuk a riasztásokhoz. Néhány sofőr az érkező szirénázó járművektől bepánikol és rosszul dönt, holott könnyedén megjegyezhető, hogy mit is kell pontosan csinálni ilyen helyzetben.

Erre hívta fel a figyelmet most egy pozitív példával előhozakodva a Katasztrófavédelem, akik egy néhány perces videót posztoltak az M7-esen szirénázó jármű belső kamerájából, amin az látszik, hogy milyen szépen nyílik meg az út autójuk előtt még nagy forgalomban is, így könnyedén eljutottak még időben a baleset helyszínére.

Egy hosszabb szöveggel pedig írásban is bemutatták Sanyival, hogy miként kell viselkednünk ha szirénázó autót érzékelünk:

Te tudod, mit kell tenned, ha megkülönböztető jelzést használó gépjárművel találkozol?

Sanyi tudja.

• Sanyi minden esetben AZONNAL elsőbbséget ad.

• Sanyi a gyenge forgalomban a külső sávba húzódik.

• Sanyi az erős forgalomban a belső sáv bal szélére vagy a külső sáv jobb szélére húzódik.

• Sanyi az útkereszteződésben is elsőbbséget ad (mindegy, ő merre megy, vagy a szirénázó autó honnan érkezik).

• Sanyi, amikor észreveszi a tűzoltóautót, rögtön jelez, és fokozatosan lassítva elkezd lehúzódni.

• Sanyi a piros lámpánál sem rémül meg! A piros jelzés ellenére néhány méterrel odébb áll, ha kell, a kereszteződésbe is bemegy annyira, hogy oldalra tudjon húzódni, így el tudja engedni a tűzoltóautót. Sanyi azt is tudja, hogy ezért nem fogják megbüntetni.

Sanyi okos. Légy olyan, mint Sanyi!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: