2022. 05. 23., Hétfő, 15:30

55 éves a Honvéd utcai Tagóvoda, így ünnepelték együtt a kicsik és nagyok - VIDEÓ

Kaposvár város kisgyermeket nevelő családjai számára, mint első lakótelepi óvoda 55 éve, 1967. májusában, pontosan május 24-én nyitotta meg kapuit a Honvéd ovi. A gyermekek heti rendezvényeik alkalmával megemlékeztek a jubileumról is, színvonalas, sokszínű programmal készültek, az óvodát és udvarát ünneplőbe öltöztették és az egész hét más volt, mint a többi.

Május 16-án a Kaposvári Helyőrségi Zenekar fúvószenekari bemutatójával, nyitották meg az idei év gyermekheti programsorozatát és vattacukroztak a kicsik. Kedden délelőtt „Lennék kisgyermek” a KULTÚR TALÁLKA „ajándék” gyermekműsorát láthatták, hallhatták a gyerekek - fergeteges hangulatot varázsolt Orlik István színművész és felesége Horváth Vera Anna. Szerdán a Tagóvoda "apraja-nagyja", Szennában kirándult, a Falumúzeumban töltötte a napot. Lovas kocsikáztak, népi játékokkal ismerkedtek, játszottak, ebédre megkóstolták a langallót, a két nagyobb csoport pedig Holle anyó meséjén keresztül ismerkedett a paraszti világ munkájával, munkaeszközeivel és agyagoztak is. 

Csütörtökön is az önfeledt mozgásé volt a főszerep, 3 ugrálóvárban ugrándozhattak kedvükre a gyerekek, pénteken pedig "Együtt mozgott kicsi-nagy", mozgalmas, vidám délelőttöt töltöttek együtt gyerekek, szülők, nevelők. A csoportok udvarrészén, különböző akadálypályákon fiatal sportolók, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai, főiskolások, volt közöttük röplabdázó, kosárlabdázó, úszó, tekéző és futballista, valamint élsportoló apuka segítették a gyerekeket a mozgásban, a sport feladatok megoldásában.

Tagóvoda születésnapja alkalmából Nyári Lászlóné, tagintézmény-vezető köszöntőjében kiemelte - hogy bár az Óvoda neve az elmúlt 55 évben többször változott, de szellemisége, értékrendje, az itt folyó nevelő munka minősége kiállta a próbát.

Elődeink és jelenlegi nevelőtestület, nevelést segítő munkatársak sokat tettek, tesznek azért, hogy a Honvéd utcai Tagóvoda ismertségét, jó szakmai hírnevét megőrizze, folyamatosan kiérdemelje a családok bizalmát, támogatását. A Tagóvoda jelenleg is 96 kisgyermek második otthona. Hangsúlyozta, büszkék szép óvodájukra, boldogok, hogy az 50 éves jubileumra, a Németh István Program keretében megépült tornaszobával, ami egyben közösségi térként is funkcionál, szertárral, akadálymentesítéssel, korszerűsítéssel, új udvari játékokkal, objektumokkal életkörülményeik nagymértékben megváltoztak. Megköszönte a szülők együttműködését, támogatását – amivel a gyerekek óvodai életét, a tárgyi feltételek biztosítását ők is folyamatosan segítik.

Gyermekhetüket a Hangolda Műhely zenés műsorával, közös énekléssel, születésnapi tortával, tűzijátékkal zárták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: