2022. 05. 05., Csütörtök, 11:26

Most már sütni sem kell – 3D nyomtatóval készítettek tiramisut Olaszországban - VIDEÓ

via

A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

Az északolasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték, amely a tiramisu hozzávalóiból készítette el a népszerű süteményt.

A fő cél a tiramisu népszerűsítése a versenykörnyezeten és az olasz gasztronómián belül, valamint a 3D-s nyomtatás révén nagyobb elérés biztosítása – mondta a cég vezérigazgatója, Emilio Sepulveda.

Számos kísérlet után, amelyek során a világ minden tájáról származó szakácsok receptjeit tesztelték, kedden nyomtatták ki a világbajnokságot nyert tiramisut, amelyet Stefano Serafini olasz cukrász készített. Az olasz séf saját krémmel járult hozzá ahhoz, hogy a nyomtatóval újra elkészítse az eredeti receptjét, amely ugyanazokat az összetevőket használja, és újrakreálja azt a szív alakú dizájnt, amelyet a cukrász adott ehhez a világhírű desszerthez.

A gép nem változtatja meg sem a hozzávalók ízét, sem a minőségét.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: