2021. 03. 11., Csütörtök, 12:21

Csak tétlenül nézték, amint egy idős hölgyet rángat a kereszteződés közepén egy rabló – VIDEÓ

Vádat emeltek egy 30 éves kaposvári férfival szemben, aki az utcán támadt rá egy járókelőre. A házi karanténba zárt férfi mit sem törődve az utasításokkal kiment a lakásából, előbb egy boltból próbált meg lopni, majd rátámadt egy idős hölgyre az utcán.

A büntetett előéletű férfi még 2020 szeptemberében akart egy üzletből élelmiszereket és kozmetikumokat lopni, kicsivel több mint 5000 forint értékben. Mielőtt kimehetett volna a boltból a biztonsági őr elfogta, és visszavette a kaposvári férfitől az ellopott termékeket. A férfi másnap újra megpróbált pénzt szerezni: Kaposvár egyik forgalmas útkereszteződésénél, egy járdaszigeten várakozó idős asszonyra támadt rá.

Ki akarta rántani a nyugdíjas hölgy kezéből a táskáját, de azt az áldozata nem engedte el, ezért a rabló a zebra közepéig vonszolta magával.

Az idős nő a földre esett, de a férfi még akkor sem hagyta annyiban - tovább rángatta a földön fekvő nőt, akinek közel egy perc elteltével végül egy arra járó férfi sietett a segítségére.

Az asszony elindult a zebrától, de mivel a férfi még mindig követte, így egy közeli áruház biztonsági őreitől kért segítséget. Ők tartották a helyszínen a férfit a rendőrök kiérkezéséig, ezután pedig őrizetbe is vették az agresszív férfit, akinek letartóztatását is elrendelte a bíróság.  


Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a többszörösen visszaeső férfit fegyházbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítéljék.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: