2024. 03. 19., Kedd, 09:14

Maradandó fogyatékosság lett a teherautó és a moped súlyos balesetéből

Egy paksi férfi figyelmetlenül vezette a teherautóját, amivel súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező balesetet okozott.

A férfi 2023 februárjában Ságvár felől Siófok irányába közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival, melynek során előtte egy személygépkocsi, az előtt pedig a sértett által vezetett - biztonsági övvel nem felszerelt, három kerekű - mopedautó haladt.

A vádlott a vezetés során rövid időre maga mellé pillantott, majd felnézett, és akkor vette csak észre az előtte közlekedő sértetti járművet, amelyet az addig közöttük haladó gépjármű éppen megelőzött.

Látta azt is, hogy a sértett mopedautója mögött a követési távolsága vészesen fogy, ezért a teherautót intenzíven fékezni kezdte, azonban a késedelmes észlelés miatt így is nekiütközött a mopedautó hátuljának.

Az ütközéstől a moped az árokba csapódott, a tetején többször átfordult, majd végül az árokban keresztben a kerekein állt meg. A baleset következtében a sértett súlyos, többszörös csonttöréssel járó sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: