2024. 03. 05., Kedd, 09:33

A Virág utcában is megújul a fasor, mától szakaszos lezárások lesznek

2024. március 5-től 12-ig a fasorfelújítási program keretében a Virág utca mindkét oldali fasora megújul a lakók kérésére. A fakivágások és ápolások miatt az utca szakaszosan kerül lezárásra. 

Március 5-én a 48-as Ifjúság útja és Vörös telek utca közötti szakaszon kisebb fennakadások lehetnek, de a forgalomirányítók átengedik az átmenő forgalmat.

 

A március 6. és 12. között a gyors és sérülés-, valamint károkozásmentes munkavégzés érdekében az utcaszakaszokat teljesen lezárják, 8:00-tól 16:00-ig az átmenő gépkocsi és gyalogos közlekedés nem lehetséges, továbbá az utcában parkolni sem lehet

 

Az ott lakók és dolgozók bejutását a forgalomirányítók biztosítják, de kisebb fennakadások várhatók. A zöldhulladék elszállítás és tuskózási feladatok is ez idő alatt történnek, mely munkagépek mozgását jelenti majd.

 

A fákon a magasban alpinisták fognak dolgozni, akiknek a munkálatok idején a földi forgalomirányítók segítenek majd, hogy az ott élőknek és dolgozóknak biztonságos legyen a ki- és bejárás!

A szakemberek az összes fát előzetesen alaposan megvizsgálták. Az elszáradt, balesetveszélyes, helyenként már a gyalogosokat és a parkoló autókat is veszélyeztető ágak levágásán túl az egészségügyi metszéseket és a fák statikai megerősítését is elvégzik a fasor megőrzésének érdekében.

A metszések mellett a beteg fákat is kicserélik, a helyükre amint lehet, újakat ültetnek majd

A lakók és közlekedők türelmét kérik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: