2024. 02. 23., Péntek, 12:00

Alkot az ország - Ingyenes Mindful Art kurzus indul

Légy jelen az itt és mostban a Mindful Art segítségével!

A Mindful Art a meditáció kreatív formája, mely bárki számára elérhető. Akár tapasztalt művész vagy, akár nem, akár meditálsz, akár nincs ebben korábbi tapasztalatod, ez a gyakorlat neked való!

De mi is az a Mindful Art? 

Alkotás tudatos jelenlétben, azaz a mindfulness technikáinak ötvözése nagyon egyszerű alkotással (pl. rajzzal). A mindfulness tudatos jelenlétet, tudatosságot jelent, ami segít az elmét leállítani, relaxálni, stresszes helyzetben is stabilan helytállni. Lényegében azt segíti elő, hogy az elménket arra használjuk, amire való, azaz praktikus dolgokra, megjegyezni a munkába való útvonalat, PIN-kódokat, tudni, hogy nem nyúlunk a tűzbe, mert az megéget és fáj.

A 2 millió éves emberi agy még ma is a túlélésre van beprogramozva, és nem a boldogságra. Ha nem vagyunk tudatosak, akkor azt hisszük, hogy azonosak vagyunk a gondolatainkkal mi magunk, és minden átsuhanó gondolatunkat vizsgálat nélkül beengedjük, és engedelmeskedünk nekik. 

Rengetegszer nem arra használjuk az elménket, amire való, hanem túlagyalunk mindent, a félelmeinket mantrázzuk, szorongunk, a lehető legrosszabb lefolyását képzeljük el a szituációknak. Tehát automatizálunk benne olyan dolgokat is, amit nem kellene. Amikkel csak magunk alatt ássuk a gödröt. Ez okozza szenvedésünk 99%-át. Mert szubjektív világ-érzékelésünkben a legtöbb dolog nézőpont kérdése. Például miért szenvedünk akkor is, amikor egyébként a körülményeinkben semmi nem változott adott napon? Mert a múlton és a jövőn felváltva agyalunk, csak jelen nem vagyunk.

Ezt a nagy adag elménkben generált értelmetlen és fölösleges szenvedést egy módon tudjuk enyhíteni vagy akár kikapcsolni, ha az elménket megtanuljuk arra használni, amire tényleg való. Ennek egyetlen lehetséges eszköze a tudatos jelenlét.

 

Mindful Art a tudatos jelenlétért

Valakik meditációval, mások sporttal tudják az elme túlműködését kikapcsolni. De itt van az egyre népszerűbb mindfulness is, amely hatékonyan segít a szorongás és a stressz leküzdésében. Ismerkedj meg a Mindful Arttal, hozz magaddal egy "alkotárst" és vegyetek részt a 4 hetes ingyenes mindful art kurzuson online. 

És mindehhez mire van szükséged?

Heti 30 plusz napi 5 perc szabadidőre, papírra, tollra és internetkapcsolatra. A 4 hetes online kurzus teljes egészében ingyenes, korábbi tapasztalatot vagy kézügyességet nem igényel. Jelentkezni ITT tudsz, további részleteket pedig ITT találsz. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: