2024. 02. 17., Szombat, 13:07

Ilyen volt a péntek esti tüntetés a Hősök terén

"Az állam a legnagyobb szörny, de az a társadalom sem különb, ami rajong az elnyomóiért."


Ott voltunk mi is a tegnap esti influenszerek által szervezett tüntetésen a Hősök terén. Kilenc online tartalomgyártó hirdetett közös tüntetést a kegyelmi ügy miatt.

Péntek este több mint 50 ezren voltak a Hősök terén, a szervezők nem tudták időben elkezdeni a beszédeket, mert akkora volt a tömeg, hogy nem tudták megközelíteni a helyszínt.

Leállt a kisföldalatti, a Deák téren leállt a mozgólépcső, a Hősök tere megtelt, tömeg állt a Dózsa György úton, az Andrássyn, és a Város ligetben is.

Körülbelül fél órás csúszással kezdték el a beszédeket, beszédet mondott Osváth Zsolt, Szabó Márton Csoki, Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter és Pottyondy Edina. Bár Azahriah is a fő szervezők között volt, ő videóüzenetben jelentkezett be.

A hivatalos program vége után pár százan a Fidesz-székház elé vonultak. A tüntetők fél óráig dulakodtak a Lendvay utcát őrző rendőrökkel.

A tüntetésen résztvevők azt tapasztalták - köztük mi is, hogy elment a net, de volt aki azt mondta, hogy nem lehetett sem telefonálni, sem sms-t küldeni.

A rendezvény főszervezője Pottyondy Edina volt, ő is maradt a végére. „Odakint most szörnyek járnak. Szörnyek, akik gyerekeket bántottak. Szörnyek, akik gyerekek helyett a bántalmazókat segítették. Szörnyek, akik urambátyám alapon kegyelmet osztogatnak. A magyar állam csődöt mondott. Nemcsak akkor, amikor szabadon engedték a pedofil ragadozó bűntársát, hanem most is, ma is, ebben a percben is, amikor nincs egy mindenre kiterjedő, átlátható és független vizsgálat, ami tisztázná a felelősséget, hogy kik tudtak a kegyelemről, kik engedélyezték, kik intézték” – írta a 444.hu.

Hány ilyen eset lehet még? Nincs válasz! Csak ócska kommunikációs megoldások vannak.

Pottyondy ezután arról beszélt, hogy „lecseréltek két lélegző golyóstollat”, és hogy Novák Katalin a kegyelmi döntés után most „nem ügyészekkel és újságírókkal néz szembe, hanem a pénzes postással.

A volt államfő büntetése, hogy élete végéig luxusban kell élnie.” Szerinte csak most fogják igazán ránk szabadítani a poklot, hogy fedezzék magukat.

Ha a bicskei pedofilsegítő megúszta, milyen védelmet élvezhetnek a valóban hatalmasok? – tette fel a kérdést Pottyondy, aki szerint ez a kegyelmi botrány arról is szól, hogy ha holnap agyonver egy szétkokainozott oligarcha, akkor ne számíts arra, hogy igazságot fogsz kapni.

Pottyondy emlékeztetett arra is, hogy „a bicskei gyermekotthonba nem szakpszichológusokat küldtek, hanem egy bronz érdemkeresztet” – utalva arra, hogy a bicskei gyermekotthon elítélt pedofil igazgatóját kitüntették.

Az állam a legnagyobb szörny, de az a társadalom sem különb, ami rajong az elnyomóiért.

- emelte ki Pottyondy Edina.


Pottyondy előtt beszélt az intézetben felnőtt Osváth Zsolt is: „Ha azt hiszitek kormányt jöttem megdönteni, akkor csalódni fogtok” – mondta a youtuber. Osváth leginkább a rendszerszintű problémákra akarta felhívni a figyelmet, arra hogy penészesek a falak, és hogy nagyon kevés zsebpénzt kapnak a gyerekek. Mint mondta, a gyermekbántalmazóknak nincs bocsánat, ebben egyetértenek a miniszterelnökkel. De nem elég az, hogy szemlesütve nem csinálnak semmit.

A Jólvanezígyből ismert Szabó Márton Csoki szerint ez két hét rámutatott, hogy „Magyarországot magára hagyták azok, akiket közös ügyeink intézésével bíztunk meg.”Szerinte ebben semmi új nincs, mert pártokból függetlenül ez van, és ezzel kell együtt élnünk 35 éve. Azt mondta, „muszáj fenntartani ezt a botrányt a közbeszédben, hogy továbbra is féljenek, és hogy ne történhessen meg még egyszer ez.”

A Nemakarokbeleszólni két tagja, Tapasztó Orsi és Fancsikai Eszter is beszélt. Előbbi örökbefogadó szülőként azt mondta, nem mer belegondolni, hogy soha nem fogja tudni teljes bizonyossággal, hogy mi történt az örökbefogadott gyerekével addig, amíg hozzá nem került. „De az én gyerekem már biztonságban van. A realitás viszont az, hogy nagyon sokaknak ez nem adatik meg.” Fancsikai szerint a gyerekeit senki nem védi meg a bántalmazóktól, ráadásul az is bebizonyosodott, hogy az intézményekben nem tudnak vigyázni a gyerekekre.

Baukó Attila, azaz Azahriah csak videoüzenetet küldött, amiben azt mondta, teljesen új szint, hogy pedofil arcoknak falazunk. „Az a narratíva, hogy milyen bátor Novák Katalin és Varga Judit. Ha nem derült volna ki, szerintetek lemondtak volna? Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, mint megannyi alkalommal.”

A tüntetés a Himnusz közös eléneklésével zárult, illetve Gulyás Márton adománygyűjtést hirdetett egy önálló életét családi háttér nélkül megkezdő, korábban bántalmazott fiatal számára. A cél 25 millió forint összegyűjtése volt, tegnap estig 27 milliót adományoztak, mára pedig már 60 millió forintot sikerült öszegyűjteni a nemes ügy érdekében.


 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: