2024. 02. 16., Péntek, 10:48

Méteres lángokkal égette a gumiabroncsokat, hogy távol tartsa a vadakat

Engedély nélkül gumiabroncsot égetni még mindig bűncselekmény.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki egy külterületi ingatlanon azért égette több helyen is a gumiabroncsokat, hogy a vadakat távol tartsa. A vád szerint a terhelt 2022 júniusában Lakócsa külterületén három helyszínen több, hulladéknak számító autógumit halmozott fel. A férfi az égetésre szánt gumiabroncsokra vastag tüzifákat is tett, majd a halmokat meggyújtotta.

A nagy lánggal és sűrű füsttel járó tüzekre azonban a szolgálatban lévő járőrök is felfigyeltek, akik értesítették a tűzoltókat, a vádlottal szemben pedig intézkedtek. A gumiabroncsok égése során korom, kén-dioxid, szén-monoxid, valamint további toxikus vegyületek kerültek a levegőbe, így az alkalmas volt a környezet veszélyeztetésére.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkező férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: