2024. 02. 14., Szerda, 09:25

Nem vált be a négynapos munkahét a Telekomnál

Bár világszerte egyre több vállalat teszteli sikerrel a négynapos munkahetet, úgy tűnik nem mindenhol válik be. Első magyar nagyvállalatként a Telekom már 2022-ben is próbálkozott a bevezetésével, azóta pedig folyamatosan kísérletezett vele, úgy tűnik hiába.

Lezárja a Magyar Telekom a négynapos munkahét tesztprogramját. A cég bejelentése szerint a 2022 nyara óta működő tesztprogramban arra jutottak, hogy „a négynapos modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársra”, és „többségük munkája jellege, vagy élethelyzete miatt nem tudott ebben a modellben kellő hatékonysággal dolgozni”.

Azt is hozzáteszi a cég közleménye, hogy „a vegyes munkarenddel működő csapatok összehangolása hosszú távon szintén kihívásokat jelentett”. Így aztán február 29-én vége lesz a projektnek

A cég 2022-ben az első tapasztalatok alapján azt kommunikálta, hogy a három egybefüggő szabadnap kiegyensúlyozottabbá teszi a dolgozóikat, és utána nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön. Tavaly áprilisban pedig azt közölték, hogy

a pilotprogramban részt vevő munkatársaink 92 százaléka érezte úgy, hogy a munkája mellett elegendő ideje jut a magánéletre, és az első tesztidőszak végén 90 százalék válaszolta azt, hogy szívesen folytatná a 4 napos munkavégzést.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: