2024. 02. 07., Szerda, 10:45

Teljes menetfelszerelésben tűzoltóversenyre készültek a lánglovagok tegnap este a Fitness Arénában

Tegnap este két tűzoltó teljes menetfelszerelésben edzett a Fitness Arénában - megkérdeztük, mire készültek.

Tegnap este a ledolgozott műszak után a böhönyei önkéntes tűzoltók teljes menetfelszerelésben még lejöttek edzeni a kaposvári Fitness Arénában, mint elmondták, a Concept2 Challenge Day elnevezésű jótékonysági versenyre készülnek ilyen módon, ahol kariogépeken kell majd összemérniük az erejüket és edzettségüket a többi tűzoltóval a hétvégén, Budapesten.

A Concept2 Challenge Day elnevezésű jótékonysági erőmérővel a  Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és EGYMI-t szeretnék támogatni, olyan módon, hogy egy közel fél millió forint értékű Concept2 típusú ergométert vásárol a Magyar Tűzoltósport Egyesület - MTSE Hungary a befolyt nevezési díjakból. 

A verseny során a tűzoltók teljes menetfelszerelésben, a Magyar Tűzoltósport Egyesület mindenkor hatályos versenyszabályzatában felsorolt, “Tűzoltók részére” vonatkozó felszerelésben versenyeznek majd, ami védősisakot, kabátot, nadrágot, bakancsot, és a 20 kilógrammos légzőkészüléket jelent.

A verseny első feladata 1000 méter terembiciklizés, a verseny második feladata evezőgépen 500 méter távolság megtétele, a verseny harmadik, záró feladata sífutó-gépen 500 méter teljesítése. Mindhárom versenyszában a nehézségi fok szabadon választható, a feladatokra adott szintidő 3 perc / feladat lesz. 

Sok sikert kívánunk a Concept2 Challenge Day versenyen!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: