2024. 02. 06., Kedd, 14:54

Elon Muskot már két éve arra kérték a barátai, hogy vonuljon drogelvonóra

Az aggodalmakat állítólag az váltotta ki, hogy a milliárdos egy partin vizespalackból itta az ecstasy folyékony változatát.

Elon Muskot drogfogyasztási szokásai miatt a barátai már 2022 októberében arra kérték, hogy vonuljon elvonóra – írja a Wall Street Journal cikkére hivatkozva a hvg.hu.

A lap forrásai szerint az egyik közeli barátja, az Oracle társalapítója és a Tesla korábbi igazgatósági tagja, Larry Ellison még azt is felajánlotta Musknak, hogy vonuljon el a tulajdonában lévő egyik hawaii szigetre, ahol teljesen megszabadulhat a drogoktól.

A WSJ szerint az aggodalmakat az váltotta ki, hogy többen látták, amint Musk egy hollywoodi partin vizespalackból issza a „molly watert”, vagyis a folyékony ecstasyt.

A lap arról nem számolt be, hogy Musk eleget tett-e barátai kérésének.

Elon Musk egyelőre nem kommentálta a lap értesüléseit, ugyanakkor az ügyvédje, Alex Spiro korábban elmondta, hogy Muskon rendszeresen végeznek drogteszteket a SpaceX-nél, és még egyet sem bukott el.

A milliárdosról viszonylag közismert, hogy nem veti meg a drogokat, például szívott már nyilvánosan marihuánát, és arról is beszámolt korábban, hogy orvos által felírt ketamint is szed.

De terjengenek hírek arról is, hogy időnként a milliárdos az LSD-t és a varázsgombát sem veti meg, nem beszélve a menedzserdrognak is nevezett kokainról. Január elején ugyancsak a Wall Street Journal írt arról, hogy Musk drogfogyasztási szokásai miatt két cége, a Tesla és a SpaceX vezetőségében is többen aggódnak.

A hozzá közel álló források szerint Musk esetében nem is azzal van gond, hogy időnként egy-egy buliban elengedi magát, hanem hogy a kábítószer használata – különösen ami a ketamint illeti – folyamatos.

Ezzel pedig nemcsak az egészségét, de az általa vezetett vállalatokat is tönkreteheti.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: