2024. 02. 06., Kedd, 09:05

150 ezer forint értékben akart borotvát lopni, 80 nap elzárást kapott

Úgy akarta megoldani anyagi problémáit, hogy nagy tételben borotvát lop, nem sikerült.

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, akit tetten értek, amikor közel 150.000,-Ft értékű borotvapengével akart fizetés nélkül távozni az egyik
kaposvári áruházból.

A vádirat lényege szerint a férfi – aki a bűncselekmény elkövetésekor egy korábbi lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt – 2024 januárjában azzal akarta megoldani a pénzügyi problémáit, hogy az egyik kaposvári nagyáruházból nagy tételben borotvapengéket lop, majd azokat munkatársai és ismerősei között értékesíti.

A vádlott az elhatározásának megfelelően az egyik borotvamárka nyolcas kiszerelésű változatából 5 csomag, míg az ötös kiszerelésű változatából 7 csomag pengét rejtett a nála lévő szatyorba, majd néhány egyéb áru kifizetése után megpróbált távozni az áruházból, azonban a tolvajkapu bejelzett.

A helyszínre érkező rendőrök elfogása után őrizetbe vették a
férfit.

A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított 3 napon belül, az őrizet tartama alatt gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. Abíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően 80 nap elzárásra ítélte.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: