2024. 02. 02., Péntek, 10:50

Megérkezett a kiállítás, ahol besétálhatunk Van Gogh képeibe

Ez a kiállítás látványossága miatt biztosan a tartalomgyártók, az Insta- és a TikTok-felhasználók kedvence lesz, ugyanis a festmények és a multimédiás elemek csak úgy ontják magukból a lehetőséget a legjobb fotók és videók elkészítéséhez - írja a We Love Budapest.

A 20 000 négyzetméteres tárlat egyik különleges elemeként a látogató körül életre kelnek Van Gogh festményei, de ennél még érdekesebb élményt nyújt, ahogy egy VR-szemüveg segítségével bekerülhetünk a művész festményeibe.

Február 2-án nyílik a nagyszabású, látványos Van Gogh – The Immersive Experience kiállítás a BOK Csarnokban, ahol 20 000 négyzetméteren fedezhetjük fel a festő életét és műveit, de ha ez nem csillapítaná eléggé a művészet iránti vágyunkat, akkor az a különleges tér- és vizuális élmény, ami a „festményeken” túl vár ránk, biztosan fogja.

A tárlat különlegessége immerzív mivoltában rejlik, ugyanis mi magunk is bevonódhatunk a kiállításba. Persze itt nem a már megszokott interaktivitás a lényeg, sokkal inkább arról van szó, hogy

a vizualitás meg a technológia segítségével nem egyszerűen megelevenedik körülöttünk minden, amit Vincent van Gogh vászonra vitt, hanem egy kicsit olyan érzésünk lehet, mintha mi magunk sétálnánk a festményekben.

Régóta a popkultúra része a több mint 130 éve halott Vincent van Gogh, a világ egyik legszomorúbb sorsú, egyben legnagyobb hatású festője, akit pazar módon tudja használni a nagybetűs marketing - írja a Telex.

Bár életében egyetlen darab képét adta csak el, a jelenben mindenki tud Van Goghhoz kapcsolódni, akárcsak Dalíhoz; kiválóan alkalmas tehát tömegek megszólítására.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: