2024. 02. 02., Péntek, 10:11

Három rendőrnő felvilágosít a gumihasználatról a TikTokon

Kedves autósok, nem szabad elfelejteni, hogy még tél van! Erre most nyomatékosan felhívja a figyelmet a rendőrség is egy TikTok videóban.

Ahogy azt az alábbi videóban is nyomatékosítják a hölgyek, hiába ért véget a január, attól még tél van, sőt egy hidegfront van épp Magyarországon, szóval igazodnunk kell vezetés közben a téli körülményekhez.

A téli gumi akkor megfelelő, ha minimum 4 mm a bordák mélysége, így működik hatékonyan.

A látni és látszani elv még mindig kiemelten fontos, hiszen életet menthet, szóval indulás előtt a lámpákat és a szélvédőket alaposan takarítsd le. És azt se feledd, ha nappali menetfénnyel közlekedsz, attól még a hátsó lámpád nem fog világítani, szóval ha szükséges, inkább kapcsold tompított állásra a kapcsolót, így hátul is világítani fognak.

A vezess.hu annyival pontosította az egyenruhás hölgyek tanácsait, hogy az ABS-t nem igazán lehet kikapcsolni, hacsak nem egy hetvenes években gyártott Audi 80 quattróval járunk, mert abban ki lehetett.

Valószínűleg az ESP-re (menetstabilizátor) gondoltak, amit valóban ki lehet kapcsolni, ha a sofőr úgy dönt, nem akarja használni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: