2024. 02. 01., Csütörtök, 10:07

A Formula 4-ben folytathatja a VB-ezüstérmes kaposvári gokart versenyző

Az idei szezonban a Formula–4-es olasz bajnokságban és a géposztály spanyol téli versenysorozatában, a Winter Series-ben folytatja pályafutását a kaposvári Hideg Ádám, aki 2022-ben világbajnoki ezüstérmet nyert gokartban.

Hatalmas örömmel és büszkeséggel jelenthetem be, hogy a 2024-es évben az olasz Formula-4-ben és a Formula Winter Series-ben is rajthoz állok a Jenzer Motorsport színeiben! Hatalmas mérföldkő ez a karrieremben, rengeteget készültem, hogy ebből a lehetőségből kihozhassam a maximumot

- tudatta rajongóival az örömhírt Facebook bejegyzésében:

A 16 éves autóversenyző a svájci Jenzer Motorsporttal állapodott meg a mostani idényre, hosszú távú célja pedig az, hogy eljusson egészen a Formula–1-ig.

A kaposvári pilóta magyar szempontból sporttörténeti eredményt ért el az OKJ (Original Kart Junior) kategóriában megnyert gokart vb-ezüsttel, tavaly pedig a Formula–4-es versenyzésre készült.

Ferencz Krisztián, Hideg Ádám menedzsere a sajtótájékoztatón elmondta, hét évvel ezelőtt vágtak bele ebbe az „egészen egyedülálló projektbe”, ami a tervek szerint öt év múlva érhet célt. A versenyző pályafutását az idei évtől magyar szakemberek irányítják és a szisztematikusan felépített fejlődési terv alapján abban bíznak, hogy Hideg Ádám 2029-ben akár már a Formula–1-ben szerepelhet.

„A következő években az álom valósággá válhat, és újra lehet Magyarországnak versenyzője a Formula–1-ben. Ádám pályafutásának megtervezésében különös figyelmet fordítunk arra az építkezésre, amely manapság már elengedhetetlen ahhoz, hogy egy tehetséges versenyző eljusson az autósport elitkategóriájába. Ehhez természetesen komoly anyagi támogatásra is szükség van, de hiszünk abban, hogy Ádám eddigi eredményei, kitartása és hozzáállása, valamint tehetsége lehetőséget biztosít arra, hogy az egyébként nagyon magas költségeket minden évben az előzetesen kalkulálható alá szorítsuk” – mondta.

Nagy álmom eljutni az F1-be és ott Magyarországot képviselni, de egyelőre csak a közvetlenül előttem álló feladatra koncentrálok és szeretnék az idén minél jobb eredményeket elérni a Jenzer Motorsporttal 

– fogalmazott Ádám.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: