2024. 01. 30., Kedd, 11:38

Photoshoppal megnagyobbították egy ausztrál képviselő mellét egy tévéműsorhoz

Purcell, aki a helyi parlament legfiatalabb tagja, már többször felszólalt a nők tárgyiasítása ellen, most pedig azt mondta, ez volt a legrosszabb nap, amelyet 2022-es megválasztása óta átélt.

„Nem szokatlan, hogy a politikusoknak katasztrofális napjuk van a munkahelyükön... Sajnos az a különbség a nők esetében, hogy nekik is meg kell küzdeniük az állandó szexualizálással és tárgyiasítással” – így reagált a Victoria állam parlamentjében helyet foglaló Georgia Purcell, az Animal Justice párt képviselője arra, hogy a Nine News Melbourne hírműsorban photoshopolt képet tettek közzé a képviselőnőről, írja a BBC híre alapján a Telex.

Jól látható, hogy az eredeti képhez képest jobban kidomborodik Purcell melle a műsorban felhasznált képen, és a hasa is kilátszik, míg az eredeti fotón nem. 

Purcell, aki az állam parlamentjének legfiatalabb tagja, már többször felszólalt a nők tárgyiasítása ellen, most pedig azt mondta, a hétfői volt a legrosszabb nap, amelyet 2022-es megválasztása óta átélt.

A történtekért a műsor készítői elnézést kértek, és azt mondták, grafikai hiba történt. „Az általános gyakorlatnak megfelelően a képet átméreteztük, hogy megfeleljen a specifikációnknak. E folyamat során a Photoshop által végzett automatizálás olyan képet hozott létre, amely nem felelt meg az eredetinek” – áll a kedden kiadott közleményben, melyben hozzátették, hogy ez nem felel meg a szerkesztési elveiknek.

A hír címe lehetett volna az is, hogy kép átméretezése alatt megnőtt mellek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: