2024. 01. 30., Kedd, 15:51

Megölték a világhírű gödöllői Farkasember két szelíd szarvasát

Hétfőn valaki behatolt a világhírű állatmentő és - idomár/koordinátor, a róla készült Discovery Channel-es tévésorozat miatt Farkasember néven is ismert Horkai Zoltánék gödöllői birtokára, és lelőtte a család két szelíd szarvasát.

Horkai rengeteg mentett állattal él együtt, és évtizedek óta a nemzetközi filmvilág egyik legmenőbb idomárjának számít, a farkasai, medvéi és szarvasai jó pár hollywoodi és más produkcióban feltűntek.

Ismeretlenek behatoltak Horkaiék gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát. Az egyiküknek a testét is magukkal vitték. 

Hangtompítós puskával lőhették le a Farkasember szelíd szarvasait, miközben ők a gyerekekkel bent aludtak a házban.  Olyan szarvasokról van szó, akik szelídek, kedvelik az embereket, ezért valószínűleg maguktól mentek oda a lelövőikhez

- mondta a szomorú Horkai a 444-nek.

A róla szóló Discovery Channel-sorozat miatt Farkasemberként is ismert férfi és családja tavalyig százas nagyságrendű különféle nagy emlősállattal - szarvasokkal, medvékkel, farkasokkal, vaddisznókkal - élt együtt egy gödöllői birtokon. Horkai tavaly nyáron agyvérzést kapott, ezért az állatok egy részét mostanra el kellett adniuk. Bár mint elmesélte, 17 farkasa és 2 medvéje azért megmaradt.

A mára virradóra lelőtt két szelíd példány viszont a két utolsó szarvasuk volt, ők is többször szerepeltek filmekben. Az ő gímszarvasai - Góliát és Picur - szerepeltek Enyedi Ildikó világsikerű, berlini Arany Medvét nyert és Oscarra jelölt filmjében, a Testről és lélekről-ben.

Horkai elmesélte, hogy semmit sem vettek észre a sötétben lebonyolított akcióból. A szarvaskarám a házuktól látótávolságban, úgy 150 méterre található, a tettesek valószínűleg hangtompítós fegyverrel dolgozhattak, és Horkai azt sem zárta ki, hogy éjjellátót is használtak.

Horkai többször is visszatért arra, hogy a szarvasaik húsa nem fogyasztható, nyersen pedig - tatárbifsztekként vagy kutyáknak adva - akár halálos mérgezést is okozhat. Ez azért van, mert „filmes szarvasokról” van szó, akik emiatt speciális féregtelenítő oltásokat kaptak. Így olyan anyagok vannak a szervezetükben, amik egy normál szarvas húsában nem találhatók meg.

Horkai óva intette a környékbelieket, hogy ha a napokban feketén vásárolnak szarvashúst, akkor egyenek belőle - írja a lap.


 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: