2024. 01. 29., Hétfő, 12:54

Ma zavartalan lesz a napsütés, a hét közepéig nyugodt idő várható

Ma felhők csak alig lehetnek felettünk, csapadék sem érkezik - írja az Időkép.

Ma csaknem zavartalan napsütésben lesz részünk, felhők csak alig lehetnek felettünk, csapadék nem érkezik. A délkeleti szelet csupán északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Délután 5 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon lesz a legmelegebb.

A kedd sokfelé indul párásan, ködösen, illetve zúzmarás köddel, ami a szélcsendesebb északi, északkeleti és keleti tájakon tartósabban megmaradhat. Napközben többnyire napos időre van kilátás, esni sehol sem fog. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A fagyos reggelt követően délután 1-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerda hajnalra, reggelre is sokfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, helyenként napközben is tartósabban ködös, szürke időre van kilátás. Máshol változóan napos-felhős idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék továbbra sem várható, de szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Reggel mindenhol fagyni fog, délutánra pedig -1 és +9 fok közé melegszik a levegő, a tartósan ködös tájakon marad fagypont körül a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön egy hidegfront hozhat felhősebb időt, északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. Sokfelé feltámad az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat, északkeleten maradhat hidegebb az idő. Pénteken sok felhő lesz felettünk, helyenként kisebb eső előfordulhat. Az élénk, néhol erős nyugatias szélben 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Az Időkép előrejelzése szerint hétvégére 12-13 C fokig melegszik majd az idő Kaposváron.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: