2024. 01. 29., Hétfő, 10:46

A Kaposi Mór Kórházban bizonyos napokon leáll a hörgőtükrözéses ügyelet

Ezeken a napokon a bronchoszkópos vizsgálatokat Pécsett, vagy Zalaegerszegen végzik.

Január elején már 20 kórház jelentett be leállást, most újabb tucatnyi intézmény jelezte, hogy nem tud ellátni bizonyos betegeket, és a Kaposi Mór Oktatókorház is a listán van - írja a 24.hu.

Az elmúlt napokban 12 újabb olyan kórház neve jelent meg Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján, ahol különböző okokból, de hosszabb-rövidebb időre leáll egy-egy ellátás, vagyis bizonyos betegeket nem tudnak fogadni. 

Az NNK honlapján található listán január 24-26. között 15 újabb kórház neve jelent meg, de ebből valójában csak 12 új, mivel egyiknél éppen visszavonták a korábbi intézkedést, és másik kettőnél sem új az ellátás átmeneti leállása, ezeknél a “helyettesítő” intézményt módosították.

A Kaposi Mór Kórházban leálló ellátásokról itt vannak a részletek:

A Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház nem tud néhány napon bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinni.

A bronchoszkópos avagy hötgőtükrözéses vizsgálat a légutak (a garat, gége, légcső, hörgőrendszer) betegségeinek, továbbá a tüdőszövet és a környező nyirokcsomók rendellenességeinek felismerése, valamint a szükséges mintavételek elvégzésére szolgál.

A vizsgálatot pulmonológus szakorvos végzi.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: