2023. 11. 27., Hétfő, 09:22

Magyarországon is elérhetővé teszik az Insta videók letölthetőségét - Így működik

Eddig csak az amerikai felhasználók körében tesztelték, most azonban mindenkinél elérhetővé teszik a népszerű videós formátum letöltésének lehetőségét az Instagramon.

Az elmúlt években nagy népszerűségre tettek szert a Reels-videók az Instagramon, melyekkel az olyan nagy platformokkal veszi fel a kesztyűt a Meta platformja, mint a hasonló videós formátumra építő TikTok.

Utóbbi felület egyik fontos jellemzője, hogy le lehet róla tölteni a tartalmakat, természetesen vízjellel, a TikTok és a felhasználó nevével. Ezt a lehetőséget már az Instagram is elleste, és idén júniusban elkezdte bevezetni, első körben kizárólag az amerikai felhasználóknál.

Most az Instagramot vezető Adam Mosseri jelentette be, hogy globálisan kiterjesztik azt minden felhasználóra.

 

Természetesen Reels-t csak a nyilvános fiókoktól lehet majd letölteni, egy adott videónál a Megosztás gombot megérintve, és a lehetőségek közül a Letöltést kiválasztva. A feltöltő felhasználóneve, valamint az Instagram logója ebben az esetben is vízjelként lesz a letöltött videón

A tartalomgyártó dönthet úgy, hogy nem teszi letölthetővé a videót, tehát megeshet, hogy egyes nyilvános profilok alatt sem lesz adott a lehetőség.

 

A lehetőség tehát rövidesen mindenkinél megjelenik, ehhez érdemes lehet frissíteni az Instagram alkalmazást a legújabb elérhető verzióra. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egyeseknél csak kis késéssel bukkan fel az új funkció.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: