2023. 10. 29., Vasárnap, 06:37

Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje

Meghalt Matthew Perry, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandlert alakította. A színészt Los Angeles-i otthonában, sajtóhírek szerint egy jakuzziban találták meg, és a jelenlegi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot. Perry 54 éves volt.

Perry leginkább a Jóbarátokban játszott Chandler Bing szerepéről volt híres. A szitkom a 90-es években, 10 évadon át futott, Perry mind a 234 epizódjában szerepelt.

Tavaly megjelent egy könyve, amiben függőségeiről is beszélt.

„Az nem igazságos, hogy nekem keresztül kellett mennem ezen a betegségen, miközben a másik ötnek nem. Nekik is, nekem is megvolt mindenem, de nekem közben küzdenem kellett ezzel a dologgal”

– mesélte könnyek közt a színész a Jóbarátok sorozatban töltött éveiről. Elmesélte, hogy volt időszak, mikor naponta 55 fájdalomcsillapítót vett be, miközben 58 kilósra fogyott.

„A Jóbarátokban szerepeltem, amit 30 millió ember nézett, ezért képtelen voltam visszanézni a műsort, mert brutálisan vékony voltam”

– mondta.

Beszélt arról is, hogy olyan rossz állapotban is volt, hogy orvosok szív- és légzéstámogatást segítő gépre tették. „Öt ember került ilyen gépre, négy meghalt” – mesélte Perry. A színész már korábban is beszélt alkohol- és drogfüggőségéről: „Tudtam kezelni, mondhatni. De mire 34 éves lettem, már nagyon sok bajba keveredtem. Azért voltak évek, amikor józan voltam ez idő alatt. A 9. évad volt az az év, amikor végig józan voltam” – mondta a Jóbarátok című sorozatban töltött korszakáról.

Perry, John Bennett Perry színész és Suzanne Marie Langford, Piere Trudeau kanadai miniszterelnök egykori sajtótitkárának fia 1969-ben született, és Montreal és Los Angeles között nőtt fel, miután szülei elváltak, amikor Perry egyéves volt.

Sosem volt házas, néhány éve volt egy menyasszonya, de a jegyesség fél év után véget ért.

Perry későbbi karrierje során nem tudott a Jóbarátok sikerének közelébe érni. Rengeteg sorozatban csak epizódszerepben tűnt fel, 2006-ban egy évadot élt meg a Színfalak mögött (Studio 60 on the Sunset Strip) című, tévézésről szóló sorozata, 2015-ben pedig a Jack Lemmon – Walter Matthau-féle Furcsa pár szitkomos újragondolásában három évadon át játszott főszerepet. Legnagyobb filmes sikerei a 2000-ben készült Bérgyilkos a szomszédom és a 2009-es Megint 17 című filmek voltak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: