2023. 10. 05., Csütörtök, 11:28

Betört a temető ravatalozójába és elkezdett gyújtogatni, hogy lophasson - Menekülés közben elütötték

Nem is ramazuri volt csütörtök délelőtt Kaposváron a Keleti Temetőben...

Információink szerint egy zavart férfi csütörtök délelőtt belógott a Keleti Temető ravatalozójába. A férfi bent a vizesblokkban felgyújtotta a mosásra előkészített ruhákat, valamint a csontkamrában egy sátrat, majd megpróbálta ellopni az alkalmazottak telefonjait és laptopjait. A lángok a ravatalozóban gyorsan terjedtek, a férfi így menekülőre fogta, ám futás közben elütötte egy autós.

A helyszínre kiérkező tűzoltók végül el tudták oltani a lángokat, a mentősök pedig ellátták a gyújtogatót, rajta kívül senki nem sérült meg. Az anyagi kár viszont jelentős. A Somogy Temetkezési Kft. közleményében azt írja:

a kaposvári Keleti temetőben egy helyszínen tartózkodó rendőr a mai napon, 10 óra 45 perckor füstöt észlelt a ravatalozó raktára, illetve a csontkamra felől. Értesítette a portást, majd az ajtó kinyitása során kiderült, hogy több helyszínen tűz van. Értesítették a tűzoltóságot és a rendőrséget. A gyorsan helyszínre érkező tűzoltók a tüzeket eloltották, majd megkezdődött a rendőrségi helyszínelés, melynek során derült ki, hogy a vizesblokkban mosásra előkészített ruhák és a csontkamrában egy sátor égett. A polcokon a korábban lejárt, meg nem váltott sírokból exhumált maradványok voltak, melyeket a Somogy Temetkezési Kft. munkatársai október 9-ei hamvasztóüzemi szállításra készítettek elő. A csontmaradványok hamvait a kaposvári Nyugati temető Szóróparcellájában terveztük elszórni.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: