2023. 10. 04., Szerda, 09:58

Egy magyar férfi 5,67-es véralkoholszinttel megdöntötte a részegség világrekordját!

Tíz, tizenkét embert is kispadra küldene ez a mennnyiség, de a férfi nemcsak hogy életben maradt, hanem a többi egészségügyi értéke is a normális tartományban mozgott.

Óriási rekorddöntés volt a 80 százalékban magyarok által lakott szerbiai Bácskertesen. A helyi rendőrök megszondáztattak egy, a gyanú alapján erősen ittas kerékpárost, akinek véralkoholszintje 5,67 ezrelék volt abban a pillanatban. 

MÁR AZ 5 EZRELÉK IS HALÁLOS DÓZIS, EDDIG A BÁCSKERTESI FÉRFIN KÍVÜL EGY EMBERNEK SIKERÜLT EFÖLÉ JUTNI, ÉS TÚLÉLNI: EGY ARGENTIN AUTÓSNAK 2022-BEN. A HARMADIK HELYEN EGY SPANYOL FÉRFI ÁLL, AKI 2016-BAN FÚJT 4,75-ÖS ÉRTÉKET.

Az első helyet azonban mostantól a vajdasági férfi tartja, aki ráadásul azzal is megfejelte „teljesítményét”, hogy a többi egészségügyi értéke a normális tartományban mozgott, miközben az orvosok azt sem értették, hogy hogy maradhatott életben ennyi alkohol után.

Több orvosi szaklap és szakértők azt állítják, hogy ennyi alkohol, amely a részegség ezen szintjéhez vezet, az jó eséllyel 10-12 embert is kispadra küldene.

Az 5 százalékos véralkoholszint a legtöbb embernél már halálos dózis: megbénítja a lélegzési központot, ezzel egyidejűleg a vérkeringés is leáll.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: