2023. 09. 05., Kedd, 14:40

Ellopott egy csivavát majd átfestette, azt hazudta hogy beleesett egy festékes vödörbe

Komolyan, a sztorit nem mi találtuk ki, tényleg van ilyen, a rendőrség nemrég számolt be róla.

Augusztus elején egy Somogy vármegyei településen elloptak egy fekete alapon fehér foltos csivavát, és gazdája kiderítette, kinél keresse, majd igencsak meglepődött, mert ekkor már fekete alapon sötétszürke foltos volt a kiskutya szőrzete. A gyanúsítottnak erre is volt magyarázata.

Családi házuk kertjéből Roni korábban soha nem szökött ki az utcára, ezért gazdája először a szomszédokat kérdezgette, valaki nem látta-e a kétéves csivavájukat? Az egyik szomszéd arról számolt be a nőnek, hogy látta, amint a szomszédos településen élő egyik férfi – hívjuk Jánosnak – megállt az autójával a házuknál, majd kiszállt, odament az ingatlanjuk kerítéséhez, és simogatni kezdte a kistermetű négylábút, majd betette az autójába. A szomszéd azt hitte, a férfi csak játszik a kutyussal.

Ezzel az információval a birtokában Roni gazdája ellátogatott Jánoshoz, és két rokona is elkísérte. A férfi házához érve az ott lakók azt állították, nem tudnak a kérdéses csivaváról, az egyik melléképületből azonban nyüszítés hallatszott. A kutyákra jellemző hangok a nyári konyhából jöttek, és miután a helyiség ajtaját kinyitották, a bent lévő kutyus egyből a bejelentőhöz futott, akinek rögtön feltűnt, hogy az eb színével valami nem stimmelt.

Míg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos, ez a csivava fekete alapon sötétszürke foltos volt. Első ránézésre is látszott, hogy átfestették.

A tulajdonos bejelentése után a Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetőt elfogták, és lopással gyanúsították. A 40 éves férfi a terhére rótt cselekményt beismerte, bár az esetet úgy magyarázta, hogy

az ebet nem ő tette az autóba, hanem az magától ugrott be oda, és nem is festette át, hanem a kutya ugrott bele a nyári konyhában lévő lavórba, amelyben festéket és fáradt olajat tárolt. Aztán addig hempergett a vegyi anyagokban, amíg tetőtől talpig festékes lett.

Roni azóta ismét eredeti színében él gazdájánál, a hajfestéket is eltávolították róla.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: