2023. 09. 04., Hétfő, 14:30

Kivételes, 12 éves gímbikát lőttek ki Szántódnál

via

A bika korát 12 évre becsüljük, a trófea tömege 10,80 kilogramm, az állatot pedig egy visszajáró osztrák hajtócsoport tagja lőtte ki.

SEFAG Hunting Hungary számolt be a facebookon arról, hogy a szántódi vadászterületén kilőttek egy 12 évre becsült gímbikát. Mint írják, a szerencsés elejtő - egy visszajáró osztrák hajtócsoport tagja -, öreg bikát szeretett volna terítékre hozni. Rituper Balázs a SEFAG-tól úgy nyilatkozott, hogy az elejtett bikát 3 éve látta először, tavaly nem jelentkezett, ám idén újra megjelent és egyértelműen felismerte.

Vendégemmel este mentünk ki arra a területrészre, ahol a bikát megfigyeltem augusztus 27-én. Egy fiatal, 10 kilogrammos agancstömegű példányt pillantottunk meg több tarvad társaságában a siskanádas mezőn. A bika bőgött, majd az erdőből replikázott rá egy másik. Felismertem a hangját, ma este őt vártuk! Izgalmas percek következtek, az agancsosok jó ideig válaszolgattak egymásnak, de a „mi bikánk” csak nem mutatta meg magát! Egyre közelebbről hallottuk a hangját, majd a végtelennek tűnő percek után végre, tőlünk kb. 70 méterre kilépett a sűrűből! A vendég ekkor hozta terítékre egyetlen jó lövéssel, majd negyed óra elteltével boldogan vette birtokba a kivételes vadat.

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: