2023. 09. 01., Péntek, 11:27

Király! Hamarosan megírja helyettünk az e-mailjeinket a Google

via

A Google Duet AI asszisztens elnevezésű program, képes lesz magától e-mailek és dokumentumok megfogalmazására, ráadásul többféle stílusban, attól függően, hogy hivatalos vagy éppen baráti hangnemre van szükségünk – írja az Engadget.

A Gmailben az eszköz a meglévő AI-alapú funkciókra, például a Smart Reply-ra épül. Valahogy úgy működik majd, hogy rákatintunkt a segítség az íráshoz gombra, az AI létrehoz egy tervezetet és kész - kb ennyi lesz egy email. A Google szerint a program teszi mindezt úgy, hogy korábbi üzeneteinkből is ötletet merít, ígypedig  relevánsabb választ ad majd.

A Duet AI asszisztens arra is lehetőség ad, hogy a vázlat részletesebb, vagy inkább tömörebb legyen. Ha baráti beszélgetés zajlik, rányomhatunk majd a "Szerencsésnek érzem magam" opcióra, így különböző baráti stílusvariációkat ajánl majd a szoftver.

Az asszisztenst a Google Dokumentumok alkalmazásba is beépítik: használhatjuk majd egy bekezdés vagy egy egész dokumentum összefoglalójának létrehozására, de akár meg is írhatja helyettünk a szöveget.

Az új virtuális asszisztens egyelőre csak azoknak érhető el, akik havonta 30 dollárt fizetnek a Duet AI for Google Workspace Enterprise kiegészítőért, de a következő hónapokban a kis- és középvállalkozásokhoz, és persze a fogyasztókhoz is eljut, a fizetendő összegről azonban még nem árult el részleteket a Google.

Elképesztő! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: