2023. 08. 21., Hétfő, 10:51

Megkezdik a kínaiak a munkálatokat, így fest majd Kaposváron a Jiecang gyára

Májusban jelentették be, hogy egy újabb kínai óriás érkezik városunkba.

Kaposvárra hozza eddigi legnagyobb európai gyártóegységét egy elektromos motorokat gyártó cég, a kínai Jiecang. A vállalat mintegy 60 millió eurós beruházást álmodott meg az Északi Ipari Parkba, a volt laktanyával szembeni 160 hektáros területre. Ezzel kapcsolatban tartottak hétfőn sajtótájékoztatót a területen melyen elhangzott, hogy a felek egy VIP beruházásban egyeztek meg a területen, amelyet az Északi Ipari Park mintaprojektjének álmodtak meg.

A világvezető Jiecang vállalat egyébként okos irodai berendezések, egészségügyi ápolási berendezések és okos házak mozgatórendszereivel, valamint ipari automatizációval foglalkozik, évi 450 millió eurós árbevétellel rendelkeznek. A kaposvári gyárukat európai központjuknak szánják mind logisztikai mind pedig gyártói szempontból.

A 2 ütemű megvalósításra 60 millió eurót szánnak, novemberben kezdenék meg a kivitelezést és jövő év végén szeretnék megkezdeni a gyártást. Terveik szerint Kaposváron évi 500 ezer darab okos irodai mozgatórendszert és 150 ezer egészségügyi mozgatórendszert gyártanak majd, amely 80 milliós évenkénti bevételt hozhat, mellette pedig 200 új munkahelyet teremt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: