2023. 08. 18., Péntek, 09:00

Vigyázni kell Böhönyén az autókra - Egyetlen éjszakán ötöt is megrongáltak

A negyvenes éveiben járó férfi öt autóra is ráment egy januári éjszakán, most fegyházbüntetésre is ítélhetik érte.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2023 januárjában Böhönyén egy családi ház udvarán álló kocsiból a rádiómagnót, egy pékség előtt leállított gépjárműből pedig a készpénzt és iratokat tartalmazó pénztárcát lopta el. Ugyanezen az éjszakán a vádlott két másik autót megrongált, az egyiknek betörte az ablakát, a másiknak pedig szétvágta a tetőponyváját, illetve tetőcserepekkel dobta meg a vezetőoldali ajtaját és annak ablakát.

Alig néhány órával később a férfi egy nem messze leállított autóba is beszállt, amit az utastérben elhelyezett pótkulccsal elindított, és a tulajdonos engedélye nélkül a szomszéd községbe hajtott, végül a járművet hátrahagyva ismeretlen helyre távozott. Ennek ellenére a marcali rendőrök hamar azonosították, és néhány napon belül elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: