2023. 08. 15., Kedd, 12:01

Napi szinten lopkodott egy férfi az egyik kaposvári áruházból, miután lebukott, átpártolt egy másikba

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás vétsége miatt őrizetbe vétele alatt, gyorsított eljárásban emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki számos bolti lopást követett el Kaposváron.

A vád lényege szerint a férfi 2023 júniusának végén napi szinten, összesen hat alkalommal lopott az egyik áruházlánc kaposvári boltjaiban. A vádlott elsősorban élelmiszereket vett magához, de előfordult, hogy kozmetikai cikkeket és háztartási vegyiárukat tulajdonított el jogtalanul. A férfi „márkahűsége” is megmutatkozott a lopásokban, mivel majd minden esetben magához vett egy bizonyos fajtájú kávé krémport is.

Miután a férfit többször tettén érték a boltokban, egy másik üzletláncból kezdett lopkodni, azonban 2023 júliusának végén már olyan sok bűncselekmény volt a rovásán, hogy a kaposvári nyomozók őrizetbe vették. A Kaposvári Járási Ügyészség a férfit az utolsó részcselekmény elkövetésétől számított három napon belül, még az őrizetbe vétel tartama alatt a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság végül az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélt. 

Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: