2023. 08. 14., Hétfő, 15:03

A rendőrök szerint is gyér a forgalom a Balatonon, a hétvégi razziának is alig volt eredménye

A zsaruk bűnügyi, körözési, ifjúság- és közrendvédelmi, közlekedés-, idegen-, valamint határrendészeti akciót hajtottak végre augusztus 12-én éjjel.

A Siófoki Rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem munkatársai a Petőfi sétányon több szórakozóhelyet ellenőrizték. Jó hír, hogy a korábban feltárt hiányosságokat a vendéglátóegységek megszüntették. A Fonyódi Rendőrkapitányság munkatársai két kereskedelmi egységet ellenőriztek, hiányosságot ott sem tapasztaltak.

A kontroll tapasztalataként elmondható, hogy a korábbi évekhez képest kevesebb vendég szórakozott ezen a hétvégén éjszaka a Balaton déli partján. A siófoki Plázson tartott rendezvényen mintegy 4 ezren, a Petőfi sétányon pedig további 3 ezren voltak az éjszaka folyamán. Balatonmáriafürdőn a szórakozóhelyek az előző évekhez képest korábban, éjjel 2 óra körül zártak.

Az elmúlt esztendőkben már megszokottá vált, hogy a Balaton déli partjáról hajnalban vonatok indulnak Budapestre, így akik csak éjszakai partira érkeznek, hajnalban már indulnak is vissza. Ezeken az úgynevezett bagolyvonatokon is gyér volt a forgalom.

A Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények száma az elmúlt években nagy arányban csökkent. Míg 2015-ben 1180 bűncselekmény vált ismertté június 1-je és augusztus 9-e között, addig idén ugyanebben az időszakban 373 esetről szerzett tudomást a rendőrség. Hasonló csökkenés figyelhető meg Siófokon és a város szórakoztató-központjában, a Petőfi sétányon is: 2015-ben, a fenti időszakban Siófokon 722, ezen belül a Petőfi sétányon 264 bűncselekmény történt. Ez évben a városban 219, a sétányon 21 bűncselekményt regisztráltak. A Petőfi sétányon idén, ugyanekkor 54 olyan nap telt el, amikor egyetlen bűncselekmény sem jutott a hatóság tudomására. 2015-ben mindössze hat ilyen napot jegyeztek föl.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: