2023. 08. 13., Vasárnap, 11:35

Van olyan kórház, ahol 8-10 hónap a várólista egy vizsgálatra

via

Sőt van olyan intézet, ahol már hat szakrendelésre nem lehet erre az évre időpontot foglalni.

Ha az oktatás romokban van, akkor az egészségügy kapcsán sem lehet szebb szavakat találni. Több helyen is megszűnik a háziorvosi ügyelet, folyamatos bérfeszültségek, de a várólisták tekintetében még rosszabb a helyzet. A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján az időpontfoglaláskor már előre tájékoztatják a betegeket, hogy új időpont esetén akár 8-10 hónapos várakozás is előfordulhat.

A Telex pedig arról számolt be, hogy Szigetszentmiklóson a rendelőintézetben már hat szakrendelésre - a gasztroenterológiára; a kardiológiára; az ortopédiára; a szemészetre; a tüdőgondozóba és az ultrahangra - nem lehet erre az évre időpontot foglalni. Június elején szakorvoshiány miatt már kilenc hónapot kellett várni egy ultrahangra a szigetszentmiklósi rendelőintézetben.

Az elmúlt napokban az online időpontfoglalási rendszer elindítása került középpontban. A Belügyminisztérium kötelezővé akarta tenni a háziorvosok számára az időpontfoglalást a beutaló nélküli járóbeteg-ellátásokra. A tervezet azonban akkora tiltakozást váltott ki, hogy a minisztérium kénytelen volt meghátrálni, ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy ez egy lehetőség lesz, és nem kívánják kötelezővé tenni.

Mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: