2023. 08. 10., Csütörtök, 14:47

Közel volt a tragédia - Majdnem átment egy munkáson egy rakodógép a napelempark építésén

Csak a férfi védőangyalán múlott, hogy könnyű sérülés lett a vége.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést vétsége miatt emelt vádat azzal a rakodógép kezelőként dolgozó férfival szemben, aki kis híján elütötte a munkatársát. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2023 áprilisában egy napelempark építésén dolgozott Barcs külterületén, amikor egy nagyméretű, és több mint egy tonnás súlyú rakományt akart elszállítani egy homlokrakodó géppel. Mivel a szállítás során a rakomány megdőlt, a vádlott megállt, a sértett pedig a jármű első kerekei és a raklaphordó villa közé lépve igazította meg a szállítmányt. 

Ezt követően azonban a vádlott anélkül indult el újra, hogy meggyőződött volna arról, tartózkodik-e valaki az emelőgép hatókörzetében, ezért a jármű több mint egy méter átmérőjű jobb első kerekével ráhajtott a sértett sarkára. Ezt észlelve azonban rögtön megállt, így a munkatársa csak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. 

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a gondatlan bűncselekményt elkövető férfi próbára bocsátására tett indítványt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: