2023. 08. 08., Kedd, 09:46

Úgy hálálta meg a befogadást, hogy félmilliót lopott a családtól

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az őt befogadó család házfelújításra félretett pénzéből lopott el egy
nagyobb összeget.

A vádlott 2023-ban szívességi lakáshasználóként élt együtt a sértett családjával. Ennek során szerzett tudomást arról, hogy a lakóház tetőszerkezetének felújítására a sértett egy nagyobb pénzösszeget rakott félre, amelyet a hálószobában rejtve tárolt.

2023 februárjában a vádlott a sértett családjával indult Siófokra, azonban az asszony megkérte, hogy inkább maradjon otthon, és vigyázzon a házra. A férfi ezt kihasználva bement a sértett szobájába, majd az elrejtett készpénzből több mint 500.000,-Ft-ot vett magához. A vádlott ezután a lopott pénzt egy közeli pataknál, egy kidőlt fa törzse alá rejtette el

A sértett azonban rögtön észlelte a bűncselekmény elkövetését, majd a gyanú gyorsan a vádlottra terelődött, így a siófoki nyomozók rövid időn belül megtalálták és visszaadták a sértettnek az eltulajdonított összeget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: