2023. 08. 01., Kedd, 09:21

Ezek a legnépszerűbb hazai nyaralóhelyek idén

Míg a külföldi úticélok között Horvátország viszi a prímet idén, az utóbbi hetek kedzevő időjárása a hazai vakációkhoz is meghozta a nyaralókedvet. A Szallas.hu adatai szerint Siófokon vakációzik a legtöbb magyar, a Balaton fővárosát Hajdúszoboszló, Budapest, Eger és Gyula követi a sorban.

Az online szállásközvetítő legfrissebb adatai alapján az eddig beérkező nyári foglalási volumen 19 százalékkal elmarad a tavalyi rekord nyártól.

Összesítésben továbbra is Siófok a legkedveltebb úti cél a vakáció idején a magyarok körében, ezt követi a sorban Hajdúszoboszló, Budapest, Eger és Gyula.

Régiós szinten az előző évek nyári trendjeihez hasonlóan a Balaton a legnépszerűbb, mostanra már minden 3. nyári foglalás ide szól

Az adatok szerint idén nyáron az éjszakánkénti átlagár egy fő részére Budapesten és vonzáskörzetében a legmagasabb, 14 400 forint. Ezt követi a Balaton 12 500 forinttal és a Nyugat-Dunántúl 12 ezer forinttal. A Tisza-tó a legolcsóbb az átlagárakban, itt 9311 forint egy fő részére egy éjszaka.

A szállástípusok közül a hotelek átlagára a legmagasabb, egy főnek egy éjszaka átlagosan 20 600 forint. A panzió esetén 11 400 forint, az apartmannál 9100 forint, míg a vendégházaknál 8800 forint.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: