2023. 07. 24., Hétfő, 09:39

Idén nyáron Horvátország magasan a legnépszerűbb úticél

A nyár eddig eltelt részében az utasbiztosítási adatok alapján fölényesen nyerte a nyár első felét Horvátország a magyaroknál. A dobóra még Olaszország és Görögország fért fel. Az utak átlagos hossza 7 napra nőtt, a legdrágább biztosításért közel 200 ezer, a legolcsóbbért 510 forintot fizettek, derül ki a Bank360.hu összesítéséből.

Ismét Horvátország lett a legkedveltebb utazási célpont: az összes biztosítás 28 százalékát oda igényelték a nyaralók 2023. június 1. és július 19. között Bank360.hu utasbiztosítás adatai alapján.

A kiutazók körében annyira népszerű a délnyugati szomszédunk, hogy a második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba

A téli-tavaszi kedvenc Ausztria ezúttal a negyedik helyre szorult (5 százalék), megelőzve Spanyolországot és Romániát (4-4 százalék). Az egzotikus célországok között – ahová szintén kötöttek június-júliusban utasbiztosítást – feltűnik a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és Seychelle-szigetek vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek és Indonézia is.

Az utazások hossza megnőtt, a tavaszi 4-5 nap helyett most a legtöbben, minden ötödik utas 8 napot tölt el aktív vagy passzív pihenéssel. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt a június 1. és július 19. között.

A legtöbben tengerparti nyaralásra indultak (61 százalék). A már említett tengerparti országok mögött ott van a sorban az egyre népszerűbb Törökország és Bulgária is. Városnézést – ami tavasszal a legkedveltebb program volt – most a kiutazók 28 százaléka tervezett, és ehhez alakította az utasbiztosítását.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: