2023. 07. 17., Hétfő, 08:53

Újabb idióta kihívás terjed TikTokon, egy 15 éves magyar fiú bele is halt

 A „fojtogatós játékként” elhíresült kihívás időről időre újra lendületet kap, a célja, hogy ájulás közeli állapotba jussanak a gyerekek. A "choke game" miatt egy magyar fiatal már életét vesztette.

A kihívás lényege, hogy ájulásközeli állapotba jussanak a gyerekek, a játék során ugyanis egymást fojtogatják puszta kézzel. Ráadásul egyre gyakoribb az is, hogy nem egy társsal, hanem egyedül próbálja ki valakit kötelet, szíjat akasztva a nyakába

A choke game-ről már 2017-ben is úgy számolt be az egyik amerikai hírcsatorna, mint visszatérő kihívás:

A felelőtlen kihívásnak pedig már magyar áldozata is van, egy 15 éves fiatal, Ádám. A fiút szerető család vette körül, hitt Istenben, aktív tagja volt az egyházi közösségnek is. A zene és a rajz terén is tehetséges, barátai szerint vidám, életrevaló volt.

Ádám a tragédia előtti napon jött haza a háromnapos osztálykirándulásról. Aznap ballagott el a húga az általános iskolából, a nagy eseményen együtt volt az egész család, rokonok, amire nem minden nap kerül sor. Boldog volt, felszabadult, egész este vicceket mesélt, nevetett. Rengeteg terve volt a nyárra - nyilatkozta Ádám gyászoló édesanyja.

A hölgy azzal folytatta, hogy szülői felügyelet volt a telefonján, de Ádám azt valahogy kijátszotta. Megvárta, míg egyedül lesz otthon, és kipróbálta a kihívást. Egyik osztálytársa is arról számol be, hogy a fiú élvezte a kirándulást, de már nagyon szeretett volna otthon lenni. Úgy váltak el, hogy szeptemberben találkoznak. 

Ez sajnos már nem valósulhat meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: