2023. 07. 05., Szerda, 09:18

Az őt szívességből befogadó kaposvári asszonyon élősködött az agresszív férfi

A harmincas éveiben járó férfi fenyegetéssel és erőszakkal kényszerítette ki, hogy az őt befogadó asszony gondoskodjon róla.

A férfi és a nála idősebb sértett 2021 tavaszán ismerkedtek meg egymással Kaposváron, majd az asszony rövidebb időre befogadta a vádlottat a lakásába, azonban élettársi kapcsolat nem alakult ki közöttük.

A férfi ebben az időszakban nem dolgozott, jövedelme és bevétele sem volt, mely miatt

gyakorivá váltak a veszekedések közöttük, ugyanis a vádlott megélhetésének biztosítását az őt szívességből befogadó asszonytól várta el

Ezen veszekedések alkalmával a vádlott napi szinten fenyegette életveszélyesen a sértettet, akit többször megrángatott és pofon is ütött azért, hogy az asszony neki alkoholt és élelmiszert vásároljon.

A megfélemlített sértett annak érdekében, hogy a férfi követelésének eleget tegyen, ismerőseitől különböző pénzösszegeket volt kénytelen kölcsön kérni, illetve

az egyik pénzintézettől 100.000,-Ft összegű személyi kölcsönt is felvett, amiből 70.000 Ft-ot a vádlott számára italra, míg a fennmaradó pénzt élelmiszerre költötte

A helyzet 2023 januárjára olyannyira tarthatatlanná vált, hogy a sértett végül a rendőrséghez fordult. A büntetőeljárás során a kaposvári nyomozók őrizetbe vették a férfit, aki az ügyészség indítványára letartóztatásba került.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: