2023. 07. 03., Hétfő, 09:13

Egy kaposvári férfi irányította az illegális hulladékbizniszt - Újabb részletek a hulladékbotrányról

További információkat közölt az ügyészség a nagy port kavart hulladéküggyel kapcsolatban. A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű, az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra vitetett közel 1.900 tonna olasz hulladékot.

A férfi fegyházbüntetésre ítélése után 2019-ben szabadult, ami után különböző vállalkozásokba kezdett a más nevén lévő, de ténylegesen általa irányított cégeken keresztül.

A férfi által képviselt egyik gazdasági társaságot a hulladékgazdálkodási hatóság ugyan nyilvántartásba vette, azonban hulladékgazdálkodási engedélyt nem adott ki. A vádlott ennek ellenére olasz vállalatokkal hulladékkezelési szerződéseket kötött, amelyekben nem veszélyes – jobbára műanyag, textil és papír – hulladék Magyarországra történő szállítását vállalta.

2022 januárja és 2022 júliusa közötti időszakban több kamionnyi szemetet hozatott Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, amit a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezett el.

A vádlott által engedély nélkül gyűjtött és tárolt, különösen jelentős mennyiségű hulladék súlya megközelíti a 1.900 tonnát

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: