2023. 06. 29., Csütörtök, 10:28

A GPS-t figyelte az út helyett, csúnyán beledurrant a balról érkező kocsiba

A negyvenes éveiben járó szolnoki férfi egy Stop-táblás útkereszteződésben nem adott elsőbbséget, testvére súlyosan megsérült a balesetben.

A férfi 2022 szeptemberében Kaposváron, a város központja
felől a 67-es főút irányába közlekedett a megengedett sebességet túllépve, amikor furgonjával a 67-es főutat keresztezve a Bartók Béla utcán kívánt Töröcske irányába továbbhaladni. Az autóban ült még a testvére is, a későbbi sértett, akinek a biztonsági öve azonban nem volt becsatolva.

A kereszteződéshez érve az elsőbbségadási kötelezettségének nem tett eleget, mivel a jármű GPS készülékét nézte, ezért a Stop-táblát csak akkor vette észre, amikor megállni már nem tudott, ezért inkább gyorsított

Csak ezután látta meg a védett főúton neki balról érkező autót, amellyel összeütközött. A balesetben kizárólag a vádlott gépkocsijában utazó testvére szenvedett súlyos sérüléseket, mivel az ütközés során kizuhant
az autóból, ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a biztonsági öv viselése esetén ezek a sérülések elmaradtak volna.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: