2023. 06. 27., Kedd, 08:31

Kaposvár belvárosában fosztott ki egy idős nőt a büntetett előéletű férfi

A 13.000 forint készpénzt megtartotta, majd a hölgy bankkártyájával egy dohányboltba sietett, ahol újabb 17.000 forintot költött.

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki Kaposvár belvárosában nyúlt bele az előtte gyalogosan közlekedő sértett szatyrába.

A vád lényege szerint a letartóztatásban lévő vádlott 2023 februárjában az utcán tartózkodott ismerőseivel, amikor észrevette, hogy az előtte lassan, bot segítségével haladó idős sértett a kezében lévő nyitott szatyrában tartja a pénztárcáját. A vádlott kihasználva azt, hogy a sértett nem fogja tudni visszaszerezni értékeit, az idős nő mellé lépett, majd egy hirtelen mozdulattal kivette a pénztárcát a szatyorból és elfutott vele.

A férfi az értékek megszerzését követően a 13.000 forint készpénz nagy részét megtartotta, majd a sértett bankkártyájával visszaélve, azzal az eltulajdonítás után, fél órán belül többször vásárolt egy kaposvári dohányboltban közel 17.000 forint összegben.

A vádlottnak a fenti bűncselekményeken túl lopásért is felelnie kell, mivel a kifosztást megelőző napon egy olyan bevásárló kocsit akart kitolni az egyik kaposvári hipermarketből, amelybe 300.000 értékben pakolt be túlnyomórészt élelmiszereket. A biztonsági szolgálat azonban felfigyelt a férfi gyanús viselkedésére, így az árukat nem tudta eltulajdonítani.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: