2023. 06. 23., Péntek, 12:09

Előbb betépve árult drogot Siófokon, majd ráadásként autókat és elektromos biciklit próbált lopni

Bár az autófeltörési technikái a képek alapján hagynak némi kívánnivalót maguk után.

A Siófoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett további nyolc bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki sorozatosan követte el a bűncselekményeket a Balaton-parton.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 októberében marihuánát fogyasztott, míg másoknak – köztük tizennyolc év alattiaknak – új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat kínált eladásra Siófok belvárosában. A vádlottnak ezen túlmenően többrendbeli jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt is felelnie kell, mivel az egyik éjszaka – a járművekben összesen 115.000 forint kárt okozva – két autót is feltört abból a célból, hogy azokkal közlekedjen.

Bár az autókat, és az ezután kiszemelt elektromos kerékpárt sem sikerült beindítania, a vádlott az egyik gépjármű forgalmi engedélyét magával vitte, ezért a közokirattal visszaélés vétsége miatt szintén vádat emeltek ellene.

A vádlott mindezeken kívül hónapokon keresztül fosztogatta az egyik helyi áruházat, onnan öt alkalommal összesen 97.650,- Ft értékben lopott élelmiszereket és vegyi árukat. A legutolsó, 2023 januárjában történt lopást követően azonban a siófoki nyomozók őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Siófok Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal vagyonelkobzást is rendeljen el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: