2023. 06. 23., Péntek, 12:05

700 ezerért sózott el két hamis luxusórát, felfüggesztett járt érte

Megszorult anyagilag, ezért találta ki, hogy hamis luxusóráit eredetiként értékesíti.

A vád lényege szerint a férfi korábban hozzájutott két hamisított luxusórához, majd amikor anyagilag szorult helyzetbe került, elhatározta, hogy úgy fog pénzhez jutni, hogy azokat eredetiként értékesíti. A vádlott az egyik ismerősén keresztül került kapcsolatba a sértettel, akinek a karórák megtekintésekor azt adta elő, hogy azok eredetiek, és egy gazdag belga üzletember házastársa árulja érték alatt azokat, mert a férje börtönbe került, a vagyonukat zárolták és minden ingó dolgot értékesít készpénzért. A vádlott valótlanul állította azt is, hogy rendelkezik az órák eredetiségét igazoló tanúsítványokkal, amiket pótlólag meg fog küldeni.

A tévedésbe ejtett sértett végül 700.000 forintot fizetett a hamisítványokért, azonban rövid időn belül rájött az átverésre, ezért felkereste az elkövetőt. A férfi még ekkor is ragaszkodott ahhoz, hogy az órák eredetiek, sőt még az állítólagos belga nő keszthelyi házát is megmutatta a sértettnek.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: