2023. 06. 12., Hétfő, 09:31

Apránként lopták ki a rezet a marcali üzemből, százezreket kaszíroztak

A két marcali férfi folyamatosan lopta a rezet munkahelyükről.

A két férfi egy Marcaliban működő gazdasági társaság alkalmazásában állt, és a feladataik közé tartozott a gyártási tevékenységéből származó réz anyagú fémhulladékok osztályozása, mérlegelése, majd azoknak teherautóval történő visszaküldése Németországba.

A vádlottak azonban megállapodtak abban, hogy egyikük a fémhulladékot kisebb mennyiségekben, de folyamatosan kihozza a cég raktárából, majd azt társa autójába rejti, aki azzal kihajt a telephelyről

A vádlottaknak sikerült értékesítési csatornát is találniuk, ugyanis megállapodtak a harmadik társukkal abban, hogy amikor a fémhulladékból egy jelentősebb mennyiséget - jellemzően 200 kg-ot – összegyűjtöttek, akkor azt továbbértékesítési szándékkal megvásárolja tőlük annak ellenére, hogy előtte is ismert volt a dolgok bűnös eredete.

Ennek megfelelően 2022. évben legalább tíz alkalommal loptak ki vegyes réz fémhulladékot a sértett cég üzeméből, amelyet négy alkalommal át is adtak társuknak, aki alkalmanként 160.000 forint körüli összeget fizetett nekik

A vádlottak 2022 júliusáig folytatták a bűncselekmények elkövetését, ekkor ugyanis több mint 800.000 forint értékű réz hulladékot értékesítettek orgazdájuknak, akit azonban a Marcali Rendőrkapitányság nyomozói még annak továbbértékesítése előtt elfogtak.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: