2023. 06. 06., Kedd, 09:05

Kaposvár belvárosában molesztálta és fogdosta áldozatát, mégsem büntethető

Előbb fogdosta, majd a földre teperte a fiatal nőt Kaposvár belvárosában, és csak a járókelőkön múlott, hogy sikerült megmenekülnie a sértettnek.

A sétáló utcánál látta meg áldozatát

A negyvenes éveiben járó férfi 2022 decemberében Kaposvár belvárosában egy padon ülve látta meg az egyik barátnője társaságában, a sétáló utca irányába haladó nőt.

Miután egy rövid ideig követte, a lányhoz lépett, akit a kabátján keresztül fogdosni, simogatni kezdett, illetve megpróbálta megölelni és megcsókolni áldozatát

Járókelők rángatták le a riadt lányról

Mivel a nő igyekezett eltolni magától a férfit, a vádlott a földre lökte a sértettet, majd ráfeküdt és tovább simogatta a testét annak ellenére, hogy ekkor már a sértett barátnője is megpróbálta elhúzni onnan a vádlottat.

Ezt követően azonban több járókelő is a nő segítségére sietett, aki így tudott kiszabadulni a zavartan viselkedő férfi szorításából

Kóros elmeállapot, nem büntethető

Mivel a vádlott a kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért nem büntethető.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlott büntethetőséget kizáró okból történő felmentése mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: